Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49900

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kg Jehněčí maso
10 ks Kari listy
1 kávová lžička Kmín římský
150 ml Kokosové mléko
2 polévková lžíce Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Pískavice řecké seno
6 ks Rajčata
0,3 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
2 l Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zázvor celý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
85% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka mulligatawny postup přípravy receptu:

1

Jehněčí opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme jej na menší kostičky. V hrnci uvaříme zeleninový vývar a jehněčí do něj vložíme. Vaříme, dokud není jehněčí měkké. Na pánvi opražíme rozemletý koriandr a vývar jím následně ochutíme. Stejně tak do vývaru přidáme kmín, skořici, půlku nakrájené cibule, strouhaný zázvor, česnek, lístky kari, kurkumu, pískavici, rajčata, špetku soli a trochu pepře.

2

Vše povaříme cca 20 minut. Vývar přecedíme a jehněčí opět vložíme do vývaru. Zalijeme kokosovým mlékem. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme zbylou nakrájenou cibuli. Když je cibule důkladně osmahlá, vložíme ji do polévky. Polévku pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept