Polévka mulligatawny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka mulligatawny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49900 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kg | Jehněčí maso |
10 ks | Kari listy |
1 kávová lžička | Kmín římský |
150 ml | Kokosové mléko |
2 polévková lžíce | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Pískavice řecké seno |
6 ks | Rajčata |
0,3 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 795,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 795,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr mletý, Kurkuma, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Kari listy, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pískavice řecké seno, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka mulligatawny postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme jej na menší kostičky. V hrnci uvaříme zeleninový vývar a jehněčí do něj vložíme. Vaříme, dokud není jehněčí měkké. Na pánvi opražíme rozemletý koriandr a vývar jím následně ochutíme. Stejně tak do vývaru přidáme kmín, skořici, půlku nakrájené cibule, strouhaný zázvor, česnek, lístky kari, kurkumu, pískavici, rajčata, špetku soli a trochu pepře. |
2 | Vše povaříme cca 20 minut. Vývar přecedíme a jehněčí opět vložíme do vývaru. Zalijeme kokosovým mlékem. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme zbylou nakrájenou cibuli. Když je cibule důkladně osmahlá, vložíme ji do polévky. Polévku pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme. |