Bezlepkový chléb, sypaný lněnými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový chléb, sypaný lněnými semínky
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49966 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chlebové koření hrubě mleté bio |
2 polévková lžíce | Lněné semínko |
300 g | Směs Promix UNI komfort |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lněné semínko, Směs Promix UNI komfort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový chléb, sypaný lněnými semínky postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, vsypeme moučnou směs Promix uni, chlebové koření a jednu lžíci lněných semínek. Pekárnu nastavíme na příslušný program a spustíme. Po chvilce pekárnu vypneme, stěrkou setřeme zbytky surovin na těsto ze stěn pečicí nádoby a pekárnu opět zapneme. Když pekárna ukončí program hnětení těsta, povrch těsta zarovnáme a posypeme druhou lžicí lněných semínek. Poté pekárnu opět zapneme a necháme chléb dopéci. Program pečení chleba trvá přibližně 2 hodiny, po upečení necháme chléb vystydnout a podáváme ho jako ostatní podobné pečivo, rozkrájený na krajíce. |