Recept

Studené gazpacho s krepelčím vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50055

Ingredience

2 krajíc Chléb toastový
30 g Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Kari koření
1 špetka Kmín drcený
12 ml Ocet Sherry
700 g Okurka salátová
3 dl Olej olivový
500 g Paprika červená
500 g Rajčata
8 ks Vejce křepelčí
3 stroužek Česnek
100 g Šalotka
Bazalkové pesto
100 g Bazalka
20 g Máta
1,5 g Olej olivový extra panenský
60 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
6% Sacharidy 22 g
64% Tuky 48 g
20% Sodík 401 mg
20% Bílkoviny 11 g

Studené gazpacho s krepelčím vejcem postup přípravy receptu:

1

Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat.

2

Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit.

3

Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené.

4

Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené gazpacho podáváme dobře vychlazené. Hlavně v letním období nás dobře osvěží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept