Kari polévka s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari polévka s pistáciemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50099 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
40 g | Celozrnné rýžové vločky |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kari koření |
150 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř bílý |
2 g | Pepř cayenský |
40 g | Pistácie |
1 ks | Šalotka |
5 cl | Sherry brandy |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 500,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 925,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Pepř bílý, Pepř cayenský, Pistácie, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celozrnné rýžové vločky, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari polévka s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky a na pánvi opečeme dozlatova na olivovém oleji. |
2 | V hrnci na másle zpěníme nasekanou šalotku, přidáme rýžové vločky a kari, zalijeme vývarem a 10 minut povaříme na mírném ohni. Do polévky vložíme nudličky masa, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cayenským pepřem a trochou sherry. Do již odstavené polévky vmícháme smetanu se žloutkem a nakonec nasekané pistácie. |