Domácí perníkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí perníkový chléb
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50240 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
115 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
75 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 492,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí perníkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Smícháme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva. |
2 | Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny. Zapneme program Pečení. Chléb by se měl péct 85 minut. |
3 | Po upečení chléb polijeme polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody. Nakonec chléb posypeme nasekanými mandlemi a můžeme podávat. |