Bábovka z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka z domácí pekárny
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50258 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
50 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kandované ovoce |
115 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 66,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 85,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Hrozinky, Kandované ovoce, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Vlažné mléko, vodu, změklé máslo, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. |
2 | Před ukončením hnětení přisypeme omyté a osušené hrozinky a kandované ovoce. |
3 | Po ukončení celého programu necháme bábovku vychladnout a můžeme podávat. |
Recept jsem zkoušela, místo vody jsem dala mléko a cukru přidala na 100 g, zdálo se mi málo. Spíš je to mazanec, než bábovka a v pekárně bych ji už nepekla, z boku se pálí a ve uvnitř je syrová. Takže recept ok, ale rozhodně do trouby a do formy, těsto je příliš řídké.