Jednoduchý recept

Bublanina s rybízem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50300

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
5 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rybíz červený
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 002kJ
29% Sacharidy 104 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 120 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bublanina s rybízem postup přípravy receptu:

1

Rybíz otrháme ze stonků, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.

3

V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

4

V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme ho rybízem a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

5

Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept