Jednoduchý recept

Bublanina s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50339

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Jahody zahradní
5 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
28% Sacharidy 101 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 120 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bublanina s jahodami postup přípravy receptu:

1

Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.

3

V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

4

Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

5

Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept