Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 50382

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
250 g Hroznové víno
700 g Kuřecí prsa
10 g Meduňka
40 g Máslo čerstvé
6 g Pepř bílý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
200 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
5 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
14% Sacharidy 52 g
23% Tuky 17 g
60% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme šalotku najemno nakrájenou. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a vložíme na šalotku. Zprudka opečeme ze všech stran asi 5 minut, podlijeme vínem a vodou a zakryté necháme na mírném ohni dusit 20 minut.

2

Horké maso vyjmeme a uchováme v teple, na pánev přidáme hroznové víno a necháme 4 minuty podusit. Uvařené bobule rozmačkáme, přidáme tymián, smetanu a citronovou šťávu, krátce povaříme, osolíme, opepříme a do hotové omáčky vrátíme zpět kuřecí maso.

3

Podáváme ozdobené lístkem meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept