Grilované jehněčí se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí se zázvorem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 43,0mg |
Vláknina | 318,5mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na plátky, ty nařízneme z boku až do poloviny a naklepeme je. Maso důkladně potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným zázvorem. Do naříznutých částí v mase vetřeme omáčku teriyaki. Maso necháme minimálně dvě hodiny marinovat. |
2 | Grilovací rošt důkladně potřeme olejem. Plátky masa grilujeme na prudkém ohni tři minuty z každé strany, poté teplotu snížíme a grilujeme dalších dvacet minut. |
Poznámka
Jako příloha je ideální grilovaná cuketa, lilek popřípadě minikukuřice. Použijeme asi 2cm dlouhý kousek čerstvého, oloupaného zázvoru.