Recept

Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50449

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
250 g Povidla švestková
1 kávová lžička Skořice mletá
1,5 kávová lžička Sůl
600 g Uzená vepřová krkovička
8 dl Voda pitná
1 dl Víno červené
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 359kJ
14% Sacharidy 51 g
74% Tuky 55 g
15% Sodík 302 mg
45% Bílkoviny 25 g

Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem postup přípravy receptu:

1

Uzenou krkovici (bez kosti) omyjeme, dáme do hrnce s 8 dl vody, přidáme celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, oloupaný česnek a lžičku soli. Maso pod poklicí pomalu vaříme přibližně 1.5 hodiny do měkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme do druhého hrnce. Švestková povidla rozředíme v misce asi 1 dl teplého vývaru a za stálého míchání je přidáme do scezeného vývaru a pomalu vaříme. Přidáme med, nastrouhanou citrónovou kůru, skořici, roztlučený hřebíček, muškátový květ. V červeném víně rozmícháme dohladka hladkou mouku a za stálého míchání ji přilijeme do omáčky. Dosolíme podle chuti. Omáčku povaříme 2-3 minuty, přidáme maso pokrájené na plátky a necháme přejít varem.

Poznámka

Uzené s ovocnou omáčkou podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovými šiškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept