Jednoduchý recept

Pražská pečená jablka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50507

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 dl Voda pitná
40 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
10% Sacharidy 37 g
33% Tuky 25 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pražská pečená jablka postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nastrouháme a smícháme s nakrájenými vlašskými ořechy.

2

Jablka nerozkrajujeme, vyřízneme z nich opatrně jádřince a omyjeme je. Otvory po jádřincích vyplníme směsí čokolády a ořechů.

3

Jablka dáme do kastrůlku, přidáme k nim máslo a trochu vody a jablka v troubě při teplotě 150 stupňů pečeme doměkka.

4

Pečená jablka podáváme teplá se slazenou tuhou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept