Recept

Řecký salát s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50528

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Jehněčí maso
1 ks Okurka salátová
50 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Olivy černé
1 polévková lžíce Oregano sušené
250 g Rajčata Cherry
200 g Salát hlávkový
250 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
3% Sacharidy 12 g
38% Tuky 28 g
19% Sodík 387 mg
25% Bílkoviny 14 g

Řecký salát s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso zbavíme šlach a pokrájíme na tenké plátky. Potřeme lžící olivového oleje, posypeme oreganem a dáme na hodinu odležet do ledničky. Mezitím si můžeme pokrájet sýr, okurky a cibuli. Vše promícháme, přidáme do natrhaného salátu spolu s vypeckovanými olivami a zalijeme další lžící oleje.

2

Gril si rozehřejeme na vysokou teplotu, rošt potřeme olejem na grilování. Rajčátka dáme spolu s masem na gril a zprudka grilujeme.

3

Po třech minutách dáme rajčátka stranou, maso grilujeme cca pět minut z každé strany. Průběžně můžeme potírat zbylým olejem. Plátky s rajčaty už jen vmícháme do salátu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept