Syrové hovězí maso po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrové hovězí maso po toskánsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50541 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 g | Chilli koření mleté |
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 g | Majoránka |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pomerančová kůra |
8 g | Sůl mořská |
160 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Majoránka, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrové hovězí maso po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné šlachy a paličkou na maso plátky roztlučeme, posypeme chilli kořením, strouhanou pomerančovou kůrou, majoránkou a ještě chvíli tlučeme. Nakonec maso ještě posekáme nožem najemno. Maso by mělo vypadat jako mleté. |
2 | Maso upravíme na talíře, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, olivovým olejem a podáváme jako předkrm. K masu podáváme nasucho opečené plátky veky. |