Kuře se zázvorem a shiitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zázvorem a shiitake
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibule |
3 ks | Citronová tráva |
300 g | Hrášek |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
125 g | Rýže Basmati |
300 g | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Hrášek, Paprika žlutá, Shiitake houby, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zázvorem a shiitake postup přípravy receptu:
1 | Troubu si přednastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou a podélně přeřízneme napůl. |
2 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Necháme si rozehřát máslo na pánvi a řádně na něm podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout a smícháme společně s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni okolo 10 minut. Následně smícháme společně s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut. |
3 | Zatímco se nám směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících konců nahoře a rozřízneme napůl. |
4 | V pekáči si rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na té straně, kde má maso kůži. Poté maso obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby a vše necháme 12 minut dojít. |
5 | Tuk z pánve propasírujem přes cedník a zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou. |
6 | Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami a ihned podáváme. |