Jednoduchý recept

Pomázanka z domácího pivního sýru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50584

Ingredience

Domácí pivní sýr [50579]
1 ks Cibule
2,5 g Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g Sůl
250 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
3% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 487 mg
33% Bílkoviny 19 g

Pomázanka z domácího pivního sýru postup přípravy receptu:

1

Domácí pivní sýr [50579]:

2

Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.

3

V míse utřeme změklé máslo s domácím pivním sýrem do pěny, přisypeme sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme a případně ještě dochutíme pepřem.

Poznámka

Pomazánka výtečně chutná s tmavým chlebem a pivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept