Artyčoky v bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky v bramborách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50594 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 ks | Badyán |
4 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
12 ks | Karotka baby |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 131g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 120g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Karotka baby, Shiitake houby, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky v bramborách postup přípravy receptu:
1 | Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme. |
2 | Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce. |
3 | Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem. |
4 | Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme. |