Indický salát Kosham Bary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 375 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický salát Kosham Bary
Celkový čas: | 375 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 360 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50630 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Čertovo lejno |
1 ks | Chilli paprička |
100 ml | Cizrna černá |
100 ml | Čočka jedlá |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
400 ml | Jogurt bílý |
8 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 929,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Čočka jedlá, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna černá, Hořčice, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čertovo lejno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indický salát Kosham Bary postup přípravy receptu:
1 | Luštěniny necháme louhovat v chladné vodě šest hodin. Okurku i rajče zbavíme slupek a rozkrájíme na drobné kostičky. Mrkev také zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme. Jogurt ochutíme špetkou soli a našleháme. |
2 | Ve velké míse smícháme čočku, cizrnu, nakrájenou zeleninu a našlehaný jogurt. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme koření. Zalijeme hořčicí, ochutíme lístky kari a nasekanou chilli papričkou. Směsí následně přelijeme salát, poté ho ozdobíme koriandrem a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme studené.