Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí
Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50636 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunkový salám |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
8 plátek | Veka |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 715,8mg |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 73,2mg |
Vláknina | 266,5mg |
Vitamín A | 95,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní), Šunkový salám, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě. |
2 | Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí. |
3 | Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme. |
4 | Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou.