Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Kečup |
700 g | Kuřecí prsa |
80 g | Máslo bylinkové |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pažitka |
6 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 381,3mg |
Draslík | 766,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, polijeme rozpuštěným máslem a zakápneme kečupem. Z alobalu natrháme větší čtverce, na každý položíme plátek bylinkového másla, na něj kuřecí prsa a na ně navršíme lžíci mražené zeleniny. Osolíme, pevně zabalíme, aby šťáva zůstala uvnitř, a vložíme do pekáčku. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě a po upečení necháme ještě 5 minut dojít mimo troubu. |
2 | Zatím na pánvi usmažíme volská oka, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře, otevřeme a ozdobíme volským okem a posypeme nasekanou pažitkou. |
Recept nám velice chutnal. Podávali jsme s opékanými bramborami. Jen pro inspiraci - ze zbylých kuřecích prs jsem udělala tyto alobalové balíčky, ke kterým jsem přidala na kolečka nakrájenou uherskou klobásu. Opět chuťovka. Dobrou chuť