Recept

Okoun na smetaně s žampiony

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 50746

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
800 g Okoun - filety
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
7 g Sůl
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
Na omáčku
3 g Muškátový oříšek
3 g Pepř bílý
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
2 dl Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
60% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Okoun na smetaně s žampiony postup přípravy receptu:

1

Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.

2

V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept