Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50783 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
400 g | Brambory |
150 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
800 g | Hovězí maso přední |
100 g | Kosti hovězí morkové |
150 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Nové koření celé |
8 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý celý |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
40 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
30 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Pažitka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, posekané morkové kosti, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme hodinu a půl. Přidáme rozkrojené cibule, na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 15 minut. |
2 | Vývar scedíme, vyvaříme na polovinu, aby byl silnější, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostky, morek z kostí vložíme do misky, přisypeme housku nakrájenou na kostičky, sůl, mletý pepř, muškát, posekanou pažitku, přidáme vejce, vypracujeme těstíčko, které podle potřeby zahustíme strouhankou. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. |
3 | Do talířů vložíme zeleninu, maso a zalijeme vývarem s knedlíčky. |