Tatarský biftek z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský biftek z tuňáka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50914 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
50 g | Cibulka jarní |
1 ks | Kapie |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 407,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Kerblík, Koriandr čerstvý, Limetka, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský biftek z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat. |
2 | V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky. |
3 | Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu. |
Poznámka
Jako přílohu volíme toastový chleba nebo bagetu.