Jednoduchý recept

Světový tartar (Tatarský biftek)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 46823

Ingredience

40 g Ančovičky konzervované
500 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Hořčice
3 polévková lžíce Kapary
1 dl Olej olivový extra panenský
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Salát
1 ks Citrony
200 g Kapary
500 g Rajčata
100 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 941kJ
11% Sacharidy 38 g
47% Tuky 35 g
38% Sodík 759 mg
98% Bílkoviny 55 g

Světový tartar (Tatarský biftek) postup přípravy receptu:

1

Dobře vychlazenou kvalitní hovězí svíčkovou nakrájíme na malé, jemné kousky, vložíme do misky, přidáme jemně nasekanou pažitku, na malé kostičky pokrájené kapary a ančovičky, přisypeme sůl, pepř, vše důkladně promícháme, podle chutě přimícháme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, přilijeme olej a ještě jednou dobře promícháme, aby se spojili chutě.

2

Do středu mělkého talíře položíme tartar (Tatarský biftek), uprostřed uděláme menší důlek, do kterého položíme žloutek, okraje ozdobíme na čtvrtky krájenými cherry rajčaty, celými kapary, salátovými listy, zeleninu polijeme olivovým olejem, pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu.

3

Dobře dochucený, pěkně naaranžovaný a vychlazený tartar podáváme.

Poznámka

Světový tartar servírujeme studený na vychlazeném talíři, vhodnou přílohou jsou topinky a kvalitní jídlo doplníme skleničkou kvalitního vína. Tartar nepřipravujeme jen z masa, ale také ze zeleniny, ryb, lze ho připravit dokonce z ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept