Jednoduchý recept

Slovácké kotlety zapečené na pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50993

Ingredience

1 kg Brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
150 g Šunka dušená
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 33 g
18% Sodík 351 mg
82% Bílkoviny 46 g

Slovácké kotlety zapečené na pivu postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a syrové je nakrájíme na plátky. Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. Šunku nakrájíme na malé kostičky.

2

Vepřové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených brambor a osolíme je. Na brambory položíme plátky masa, posypeme je nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a žampióny a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Podle chuti opepříme a osolíme, potom zalijeme pivem a smetanou.

4

Kotlety s bramborami zapékáme přikryté ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu, až maso zcěla změkne.

Poznámka

Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept