Jednoduchý recept

Fettuccine s prosecco omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51003

Ingredience

2 polévková lžíce Kaviár
1 ks Limetka
500 g Mušle svatojakubské
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 g Pepř růžový celý
2 g Pepř černý mletý
100 g Rukola
300 g Smetana zakysaná 14%
2 g Sůl
250 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná
0,3 l Víno šumivé (sekt)
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 840kJ
26% Sacharidy 95 g
59% Tuky 44 g
46% Sodík 915 mg
56% Bílkoviny 32 g

Fettuccine s prosecco omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dáme na pánev pomalu rozpustit 3 polévkové lžíce másla a mezitím si oloupeme česnek a šalotku. Česnek prolisujeme, šalotku jemně nasekáme a krátce spolu podusíme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zalijme šumivým vínem proseccem a po rychlém odpaření zalijeme omáčku smetanou, pomalu vaříme asi 10 minut.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme těstoviny a vaříme dle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto a necháme krátce vykapat.

3

Nastrouháme trochu kůry z omyté limetky (chemicky neošetřené)a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme do prolisované omáčky. Dochutíme solí a pepřem.

4

Po přebrání rukolu pečlivě omyjeme, vytřepeme co nejvíc vody a natrháme na malé kousky. Maso ze svatojakubských mušlí omyjeme pod proudem vody za použití síta a co nejvíce okapeme nebo osušíme ubrouskem. Na pánvi přepustíme 2 polévkové lžíce másla a opečeme mušle po všech stranách. Následně vložíme do omáčky a necháme asi tři minuty působit.

5

Slité těstoviny upravíme spolu s omáčkou na nahřátých talířích a ozdobíme rukolou, hrubě rozdrceným růžovým pepřem, proužky limetkové kůry a kaviárem.

Poznámka

Svatojakubské mušle lze nahradit krevetami nebo lososem, s tím ,že lososa je třeba opékat déle, krevety naopak jen velmi krátce. Místo proseco "Colli Trevigiana" Spago Frizzante DOC je možné použít šumivý sekt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept