Jednoduchý recept

Piškotový nepečený dort

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51049

Ingredience

30 g Cukr krupice
100 g Kompot ananasový
100 g Kompot broskvový
50 ml Meruňkovice
8 dl Mléko polotučné
200 g Piškoty cukrářské
80 g Pudinkový prášek - vanilkový
1 dl Rum
50 ml Sirup Monin - jahodový
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
17% Sacharidy 60 g
27% Tuky 21 g
12% Sodík 235 mg
12% Bílkoviny 7 g

Piškotový nepečený dort postup přípravy receptu:

1

V první řadě připravíme náplň: v hrníčku rozmícháme půlku mléka s cukrem a pudinkovým práškem tak, aby nezůstaly hrudky. Ve vhodném kastrůlku přivedeme mléko k varu. Do vroucího mléka přilijeme připravený pudinkový prášek v mléce. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme až do zhoustnutí náplně. Následovně náplň stáhneme z ohně a necháme vychladnout, přilijeme meruňkovici, dobře promícháme.

2

Ananasový i broskvový kompot scedíme a ovoce necháme okapat. Poté nakrájíme na malé kousky. Dortovou formu vyložíme alobalem, na dno střídavě naskládáme okapané ovoce, zalijeme jednou třetinou připravené náplně. Následně opět na náplň klademe ovoce, tak postupujeme do skončení surovin. Na povrchu dortu musí být piškoty. Rum smícháme se sirupem, potřeme piškoty, kterými obložíme stěny dortové formy.

3

Připravený dort 15 hodin chladíme v lednici. Těsně před podáváním dort nakrájíme na porce, jež rozdělíme na dezertní talíře. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Dort servírujeme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept