Recept

Domácí brynzové halušky pro celiatiky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51083

Ingredience

250 g Anglická slanina
70 g Brambory
1 ks Cibule
150 g Mouka bezlepková Mantler
150 g Mouka pohanková
150 g Sýr Brynza
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Xantanová guma

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 426kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
31% Sodík 622 mg
35% Bílkoviny 20 g

Domácí brynzové halušky pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, z nastrouhaných brambor slijeme vodu. Cibuli a anglickou slaninu nasekáme nadrobno, před podáváním cibuli se slaninou orestujeme na oleji. Sýr brynzu strouháme na struhadle. Nastrouhané brambory zaděláme s vejci, xantanovou gumou a moukou do polotuhého těsta, které ochutíme polovinou lžičky soli.

2

V hlubším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s půl lžičkou soli, přes síto na halušky pasírujeme těsto do vroucí vody. Když bramborové nočky (halušky) vyplavou, jsou uvařené. Hotové je podáváme posypané strouhaným sýrem a zalité opečenou slaninou s cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept