Artyčoky s čerstvými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s čerstvými fazolemi
Artyčoky s čerstvými fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51180 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Artyčoky |
80 g | Cibule |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Máta |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Pyré rajčatové |
120 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 603,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Máta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s čerstvými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Z artyčoků vykrájíme srdíčka, rozkrojíme na čtvrtky a vetřeme do nich citronovou šťávu. Fazole vyloupeme, rozpůlíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátu nasekáme nahrubo. |
2 | V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme artyčoky a fazole a za stálého míchání smažíme. Po třech minutách přimícháme vývar, rajčata, pepř, sůl, rajčatové pyré a tři čtvrtiny jarní cibulky a na mírném plameni dusíme zhruba půl hodiny. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou. |
Poznámka
Rajčata můžeme nejprve spařit horkou vodou, aby se nám lépe loupala.