Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51245

Ingredience

80 ml Citronová šťáva
2 kg Kuře
2,5 kg Kůzlečí maso
180 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rýže loupaná
1,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 208kJ
19% Sacharidy 69 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 400 mg
142% Bílkoviny 80 g

Sváteční pilaf postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.

2

Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.

3

Uvařené maso podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept