Recept

Sladká bramborová placka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51375

Ingredience

1,5 kg Brambory
1 ks Cibule
200 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
50 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
20 ml Olej slunečnicový
1 ks Rohlíky bílé
20 g Skořice mletá
250 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 052kJ
16% Sacharidy 58 g
30% Tuky 23 g
3% Sodík 63 mg
31% Bílkoviny 18 g

Sladká bramborová placka postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, ještě horké scedíme a rozmačkáme, vložíme do mísy. V rendlíku na lžíci másla zpěníme cibuli, promícháme s bramborami a přidáme vejce, nastrouhaný sýr, v mléce namočené kostičky rohlíku, lžíci skořice, cukr a zbytek rozpuštěného másla. Zpracujeme na těsto, které rozložíme do olejem vymazaného pekáče.

2

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut a ještě horké bohatě posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept