Smetanová pažitková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová pažitková polévka
Smetanová pažitková polévka
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51421 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 150,1mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová pažitková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté brambory s mrkví pokrájíme na kostičky, dáme je do 7 dl vody, přidáme sůl, mletý kmín, lžíci másla a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut. |
2 | V misce rozmixujeme mléko se smetanou, žloutkem a utřeným česnekem. Omyjeme pažitku a velmi drobně ji pokrájíme. Uvařené brambory a mrkev rozmixujeme i s vývarem, přidáme mléko se smetanou a žloutkem. Za stálého míchání přidáme pažitku, pomalu vaříme necelou minutu, dochutíme solí a podáváme. |