Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
4 g | Chilli koření mleté |
80 g | Cibule červená |
400 g | Klobása uzená |
30 ml | Ocet vinný červený |
40 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Skořice celá |
6 g | Sůl |
Čočka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Čočka zelená Puy |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 464,5mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 557,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Sůl, Bobkový list, Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása uzená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Čočka zelená Puy, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova. |
2 | Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou. |
3 | Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse. |