Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51479

Ingredience

Sladké zelí
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
400 g Zelí hlávkové bílé
Těsto
1 l Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na vytření
5 polévková lžíce Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
17% Sacharidy 63 g
25% Tuky 18 g
23% Sodík 458 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zelný báč postup přípravy receptu:

1

Ze zelí vykrojíme košťál a vyhodíme ho. Poté nakrájíme zelí na tenké nudličky, které dáme do mísy, promícháme se solí, cukrem, kmínem a pepřem.

2

Připravíme těsto: do mísy nalijeme 1 litr mléka, přidáme do něj 4 vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.

3

Sádlem vymažeme dva pečící plechy. Nakrájené zelí rozdělíme na poloviny a každou část rozprostřeme po vytřeném plechu. Zelí přelijeme těstem, uhladíme a oba plechy najednou upečeme. Pečeme při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. Upečený zelný báč pokrájíme hned teplý na čtverce (asi 10 x 10 cm) a hned podáváme.

Poznámka

K zelnému báči podáváme podle chuti mléko nebo podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept