Broskvový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový kompot
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5148 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kg | Broskve |
400 g | Cukr krupice |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
16% Sacharidy 59 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskvový kompot postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic. |
2 | Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z litru převařené vody a cukru. |
3 | Uzavřeme a sterilujeme sklenice při 80 stupních 20 minut. Horké vyndáme a postavíme víčkem dolů. |
4 | Necháme otočené do vychladnutí. |