Recept

Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51532

Ingredience

Korpus
180 g Cukr krupice
20 g Kypřicí prášek do pečiva
180 g Mouka bezlepková
6 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
2 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh měkký
Poleva
300 ml Kompot jahodový
2 polévková lžíce Rybíz červený
50 ml Voda pitná
200 g Želatina červená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 247kJ
23% Sacharidy 82 g
55% Tuky 41 g
6% Sodík 112 mg
42% Bílkoviny 24 g

Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou postup přípravy receptu:

1

Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici.

2

Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh.

3

Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept