Svíčkové řezy pečené v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy pečené v listovém těstě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
500 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
60 ml | Víno bílé |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 215,8mg |
Draslík | 858,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy pečené v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout. |
3 | Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké. |