Zdravý recept

Vařený hovězí jazyk se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51648

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1,5 kg Hovězí jazyk
3 ks Mrkev kořen
2 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 626kJ
6% Sacharidy 22 g
284% Tuky 213 g
15% Sodík 307 mg
71% Bílkoviny 40 g

Vařený hovězí jazyk se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme.

2

Hovězí jazyk omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Když jazyk začne měknout, přidáme do vody kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list.

3

Měkký jazyk vyjmeme, na chvíli ho ponoříme do studené vody a pak z něj odstraníme kůži. Jazyk nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Jazyk můžeme podávat studený s tatarskou nebo jinou omáčkou, nebo také teplý například s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept