Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51692

Ingredience

300 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2,5 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
11% Sodík 217 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hříbková omeleta postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na malé kousky. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy, přelijeme mlékem a necháme je rozmočit. Pažitku a petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

2

V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme k němu hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a necháme je vychladnout.

3

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse si utřeme zbylé máslo se žloutky do pěny. Přidáme k němu rozmočené rohlíky, pažitku, petrželku, hříbky, prolisovaný česnek a bílky, které jsme vyšlehali na tuhý sníh. Směs dobře promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme strouhankou, směs s hříbky vyklopíme, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 25 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept