Špaldové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5171 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
0,5 l | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mouka špaldová |
40 ml | Olej rostlinný |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka špaldová, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové lívance postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme v mléce vejce, přidáme mouku a kypřící prášek. |
2 | Na pánvi na oleji smažíme lívance. |
3 | Smícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. |
4 | Lívance namažeme rybízovou marmeládou a ozdobíme tvarohem. |