Prolisovaná paprika sterilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prolisovaná paprika sterilovaná
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51735 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 162kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Prolisovaná paprika sterilovaná postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a za stálého míchání dusíme doměkka. Poté prolisujeme a znovu vaříme do zhoustnutí. |
2 | Vzniklou kaši rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vychladnutí uchováme na temné a studeném místě. |