Rybí polévka Bagration - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka Bagration
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51759 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
110 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
500 g | Rybí hlavy |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 364,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka Bagration postup přípravy receptu:
1 | Rybí hlavy ze sladkovodních ryb dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou cibuli překrájenou na čtvrtky a vše vaříme 30 minut. |
2 | Vývar přecedíme a obereme maso z kostí. |
3 | Z mouky a 60 g másla připravíme světlou jíšku, kterou přelijeme rybím vývarem, do kterého vložíme obrané rybí maso. |
4 | Žampiony oloupeme, rozkrájíme na plátky, opečeme na 50 g másla a vložíme i s vypečenou šťávou a tukem do hotové polévky. |