Jednoduchý recept

Fettuccine Boscaiola

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5177

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine
5 l Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
18% Sacharidy 65 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 370 mg
31% Bílkoviny 18 g

Fettuccine Boscaiola postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě cca 6 min orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, žampiony a směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna asi 15min provaříme.

2

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

3

Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem.

4

Omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept