Recept

Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51889

Ingredience

5 dl Bujón hovězí
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
1,5 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kedlubna
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
0,5 polévková lžíce Sůl
4 plátek Šunka krůtí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
11% Sacharidy 39 g
145% Tuky 109 g
1622% Sodík 32 g
119% Bílkoviny 67 g

Hovězí po Domažlicku s kedlubnou a šunkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené zadní hovězí maso pokrájíme přes vlákno na plátky silné asi 1.5 mm. Přes igelitový sáček je mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní křenovou hořčicí. Kedlubnu, mrkev a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Petrželku kudrnku omyjeme pod tekoucí vodou, setřepeme ji a petrželku drobně pokrájíme. Dvě sladkokyselé menší okurky podélně rozkrojíme na poloviny.

2

Velké plátky krůtí uzené šunky položíme na plátky masa. Na jednu polovinu plátků poklademe hranolky kedlubny, mrkve cibule, okurky, posypeme petrželkou. Plátky přehneme na polovinu, utvoříme kapsy. Konce dobře uzavřeme párátky a obalíme v hladké mouce.

3

V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Maso restujeme dozlatova přibližně po 3 minutách z každé strany. Poté přilijeme hovězí bujón a maso dusíme doměkka přibližně 1 hodinu. Když je měkké, vyjmeme ho. V misce si v zakysané smetaně rozmícháme kukuřičný škrob Maizenu. Přimícháme ji do šťávy, necháme přejít varem. Případně dochutíme solí. Maso dáme na talíře (bez párátek), přelijeme smetanovou šťávou a servírujeme.

Poznámka

K hovězím plněným kapsám podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept