Rýžový koláč pomerančový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový koláč pomerančový
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51936 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
20 g | Citronová kůra |
100 g | Cukr vanilka |
125 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
260 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Náplň | |
60 g | Cukr krystal |
40 g | Cukr moučkový |
60 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
90 g | Pomerančová kůra |
330 g | Rýže Arborio |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Koláč | |
300 g | Créme fraiche |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 58,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 641,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krystal, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Vejce slepičí, Víno bílé, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rýže Arborio, Créme fraiche mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový koláč pomerančový postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový vanilkový cukr a důkladně promícháme. Přidáme mouku, strouhanou citronovou kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být částečně drobivé. Přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Vytvarujeme kouli a vložíme na 1 hodinu do mrazáku. Těsto rozválíme na středně silný plát, vložíme do vymazané formy a pečeme 12-15 minut. |
2 | V hrnci roztavíme máslo, přisypeme rýži, strouhanou pomerančovou kůru, vanilkový cukr, promícháme a zalijeme vínem. Vaříme, dokud se víno téměř neodpaří. Přilijeme mléko a vaříme velmi zvolna asi 15 minut. Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme rozšlehaná vejce a celou hmotu nalijeme na předpečený piškot ve formě a nakonec ještě posypeme moučkovým cukrem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme s créme fraiche. |