Chodská zabijačková krvavá tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 300 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodská zabijačková krvavá tlačenka
Chodská zabijačková krvavá tlačenka
Celkový čas: | 300 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51997 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
20 ks | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sůl |
5 l | Vepřová krev |
1 kg | Vepřová plec |
4 ks | Vepřové koleno |
4 ks | Vepřové nožičky |
1 kg | Vepřový bok |
8 l | Voda pitná |
0,5 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 330,0mg |
Draslík | 574,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová plec, Vepřové nožičky, Vepřový bok, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová krev, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodská zabijačková krvavá tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné a omyté 4 nožičky, 4 kolena, 1 kg vepřové plece a 1 kg bůčku dáme vařit do velkého hrnce přibližně s 6-8 litry vody. Všechno maso musí být zakryté vodou. Přidáme 4 celé oloupané cibule, 3 lžíce soli, 6 bobkových listů, lžíci celého černého pepře, lžíci nového koření, majoránku a 0.5 lžíce zázvoru. Vodu přivedeme k varu, poté budeme teplotu udržovat tak, aby voda jen mírně probublávala. Maso vaříme téměř 100-120 minut doměkka. |
2 | Potom ho vyjmeme, necháme chvilku vychladnout, obereme od kostí, chrupavek a žilek. Kůže a tučné maso pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Část kůží podle chuti můžeme i nakrájet na proužky. Libové maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a přidáme k pomletým kůžím. Ještě přidáme čerstvou vepřovou krev, vývar z masa (asi 1 litr), utřený česnek, mletý pepř, směs důkladně promícháme a naplníme do umělých střev určených pro tlačenku. Tlačenku dobře uzavřeme provázkem a dáme do hrnce s 5-7 litry vody vařit. Vaříme 3 hodiny jen při 82 °C (teplotu si musíme hlídat). Uvařenou tlačenku vyjmeme, propíchneme jehlou a necháme vychladnout. |