Jednoduchý recept

Telecí ořech s majonézou nastudeno

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5206

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Moravské uzené maso
1 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
1 ks Ocet kvasný lihový
2 ks Okurky nakládané
4 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
1 ks Telecí ořech

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 736kJ
11% Sacharidy 39 g
142% Tuky 106 g
4964% Sodík 99 g
119% Bílkoviny 67 g

Telecí ořech s majonézou nastudeno postup přípravy receptu:

1

Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.

2

Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.

3

Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.

4

Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).

5

Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept