Recept

Dort s ananasem a tvarohovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 52061

Ingredience

80 g Cukr moučkový
500 g Kompot ananasový
95 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda na vaření
Na krém
1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
200 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh měkký
Na želatinu
500 ml Voda pitná
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 947kJ
28% Sacharidy 100 g
66% Tuky 49 g
4% Sodík 77 mg
51% Bílkoviny 29 g

Dort s ananasem a tvarohovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

2

V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu.

3

Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.

4

Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept