Špekáčky v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčky v nálevu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52175 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
250 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Koření grilovací |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
10 ks | Špekáčky bezlepkové |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 84,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Ocet kvasný lihový, Špekáčky bezlepkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špekáčky v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, feferonky nakrájíme. V půl litru vody rozmícháme 250ml octa. Všechny druhy použitého koření smícháme - chilli koření, grilovací koření a mletou sladkou papriku. Polovinou vzniklé kořenící směsi rozpůlené špekáčky okořeníme. |
2 | Kořeněné kousky vuřtíků naskládáme do zavařovacích slenic po vrstvách společně s cibulovými kolečky a kousky feferonek. Naplněné sklenice zasypeme druhou polovinou připravené kořenící směsi. Sklenice se špekáčky dále zalijeme octovou vodou a pevně uzavřeme. Naložené špekáčky necháme alespoň 24 hodin uležet na chladném místě. |
3 | Takto připravenou uzeninu servírujeme studenou jako pohoštění. |